Marianne Vulker- van der Pas en Frans Vulker
Sleutelbloem 1, 1689 PZ Zwaag - Tel.: 0229-271217 - info@fysiotherapiedekorenbloem.nl
[a -] Text [A +]

wie zijn wij

Marianne is gedurende bijna twintig jaar degene geweest die de pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding voor haar rekening nam. Vanaf 1996 is zij als fysiotherapeute werkzaam in onze duo-praktijk. Naast de zwangerschapsbegeleiding is zij zich gaan specialiseren in bekken- en bekkenbodemproblemen. Bovendien heeft zij nascholing gedaan voor medisch fitness. 

Met ingang van 2008  is zij verbonden aan het Parkinsonnet in Hoorn. Sinds eind 2011 maakt zij ook deel uit van ClaudicatioNet, een netwerk dat zich richt op de behandeling en begeleiding bij vaatproblemen in de benen.

Frans is als fysiotherapeut en manueeltherapeut sinds het ontstaan van het Gezondheidscentrum werkzaam in de praktijk. Als manueeltherapeut is hij met name gespecialiseerd op orthopedische klachten. In 1996/97 heeft hij epidemiologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit. In 2002 is de Postdoctorale Beroepsopleiding Ergonomie bij arbeid gevolgd, ook aan de VU, en is hij sinds 2004 Professional Master of Ergonomics. De afstudeeropdracht betreft een onderzoek naar het gebruik van vaste trappen in woningen door mensen met een functiebeperking. Het onderzoek is bewerkt tot een artikel en is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Ergonomie.

In de afgelopen jaren zijn de studie-activiteiten gericht op problematiek die kenmerkend is voor ouderen. Een toenemende kans op vallen, op osteoporose, en vaatproblemen in de hersenen, hersenbloedingen en herseninfarcten (neurorevalidatie bij CVA).

 

 

eXTReMe Tracker