Marianne Vulker- van der Pas en Frans Vulker
Sleutelbloem 1, 1689 PZ Zwaag - Tel.: 0229-271217 - info@fysiotherapiedekorenbloem.nl
[a -] Text [A +]

eerste afspraak

Voor uw eerste afspraak neemt u uw meest recente verzekeringsbewijs(pasje) en eventueel een verwijzing van uw huisarts of specialist mee.  Nieuw is dat vanwege het registreren van uw Burger Service Nummer (BSN) nu ook een geldig legitimatiebewijs moet worden getoond: een paspoort of identiteitsbewijs, of een rijbewijs.                                   

Tijdens het eerste bezoek proberen wij inzicht te krijgen in uw klachten door vragen te stellen (anamnese) en indien nodig onderzoek uit te voeren. Het is immers noodzakelijk erachter te komen wat de oorzaak van uw klachten is, of waarom uw klachten aanhouden. Op basis van de anamnese en het onderzoek kunnen wij meestal vaststellen wat er aan de hand is. Als blijkt dat er meer informatie nodig is nemen wij, met uw goedvinden, contact op met de huisarts of specialist. 

Om misverstanden te voorkomen het volgende. De tijd die door ons voor u wordt gereserveerd is als regel een half uur.  Die tijd kan gebruikt worden voor uiteenlopende activiteiten. Het kan zijn dat u behandeld wordt, bijvoorbeeld door uw schouder te mobiliseren. Of u bent zelf onder onze begeleiding aan het oefenen volgens een door ons uitgezet oefenschema, bijvoorbeeld wanneer u herstelt van een knieoperatie. Maar het kan ook zijn dat er behoefte bestaat om iets belangwekkends te bespreken, of u wilt graag advies. De gereserveerde tijd kan dus divers worden ingevuld: behandelen, begeleiden, een goed of verhelderend gesprek, of adviseren.  

De Nederlandse Zorg Autoriteit heeft een zitting fysiotherapie beschreven als een onafgebroken tijdsspanne, waarin de zorgaanbieder de patiënt voor een of meer indicaties adviseert, begeleidt en/of behandelt. Het is een prestatie per patiënt, ongeacht de inhoud van de behandeling en de tijdsduur per behandeling.     

 

eXTReMe Tracker